%banner_alternate_text%
Stacks Image 2443
Stacks Image 7413
Stacks Image 7416
Stacks Image 7979
Stacks Image 7982
1. september
11.00, Grajska dvorana
doc. dr. Andrej Srakar: Obrobje in kultura - predavanje in razprava
1. september

11.00, Grajska dvorana
doc. dr. Andrej Srakar: Obrobje in kultura - predavanje in razprava


Ko se pogovarjamo o kulturi in zapostavljenosti napram glavnemu mestu, se srečujemo predvsem s čustveno obarvanimi razpravami. Redko se zgodi, da argumenti vsebujejo konkretne podatke in primerjave, ki kažejo na pravo stanje. Redko se zgodi, da se v kulturi razpravlja v jeziku, ki ga razumejo tudi tisti, ki odločajo o državnih, ali občinskih proračunih.

Odločili smo se, da vam predstavimo konkretne podatke ter metodologije beleženja razmerij med centrom in preostalim delom države. Zato, da bi razprave o enakomernem razvoju kulture in umetnosti potekale veliko bolj učinkovito in brez pavšalnih in več/manj/vrednostnih sodb.

Povabili smo doc. dr. Andreja Srakarja, ekonomista, statistika in kulturologa, sodelavca Inštituta za ekonomska raziskovanja in predavatelja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, da nam predstavi konkretne podatke, izsledke in primerjave med Slovenijo in tujino o tej žgoči temi. Za vse, ki se dnevno srečujejo s problemi, ki jih v kulturi predstavljajo razmerja med “centrom” in “periferijo”.

Dr. Andrej Srakar se že vrsto let ukvarja z ekonometričnimi študijami na področju kulture, ki v svojih podatkih in izsledkih skrivajo nemalo presenečenj, zavračajo kopico floskul o kulturi in ponujajo mnoge argumente za lažje uveljavljanje kulture na obrobju.

Oborožite z argumenti za uveljavljanje razvoja kulture v vašem kraju.


Vstopnine ni, prosimo pa vas, da svojo prisotnost potrdite po elektronski pošti na: plese@flota.si, najkasneje do 30. avgusta.

Želeno je tudi, da nam posredujete konkretna vprašanja, povezana s temo dogodka, na katera bomo skušali odgovoriti med predavanjem in v razpravi.

© FLOTA 2017