Flota & Matjaž Farič: Bari

Bari
Nastopajo / Cast: Ana Štefanec, Alenka Avbar, Dejan Pevčević, Igor Sviderski
Koreografija / Choreography: Matjaž Farič
Zvočni zapis / Soundscape: Bogdan Szyber, Carina Reich
Glasba / Music: Maiykesch
Oblikovanje luči / Light Design: Danilo Pečar
Kostumografija / Costumes: Maja Čop, Valerija Kelava
Besedila / Texts: Alenka Avbar, Dejan Pevčević

Produkcija / Production: Flota, Zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev / Flota, Institute for organisation and realization of cultural events
Koproducenti / Co-Production: Intercult & Plesni Teater Ljubljana

S podporo / Supported by: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana / Ministry of Culture of Republic of Slovenia & the Municipality of Ljubljana

V predstavi Bari se prepletajo štiri intimne zgodbe nastopajočih plesalcev/igralcev, sestavljene iz spominov in drobcev osebnih izkušenj. Morje se v njih ne pokaže le kot prostor umika v nekakšno prijetnejšo, sproščujočo resničnost, ampak tudi kot kraj, kjer se človek sreča s samim seboj, svojimi zatajenimi sanjami in željami.

Flota je umetniški zavod, ki ga je ustanovil znani slovenski koreograf Matjaž Farič. Kariero plesalca in koreografa je začel v 80. letih; od takrat je ustanovil več plesnih skupin, s katerimi je ustvaril vrsto predstav v Sloveniji in na tujem, posveča pa se tudi solo projektom. Za svoje dosežke je prejel več mednarodnih nagrad.

Dance performance Bari consists of four intimate stories of players/dancers, made of their memories and fragments of personal experiences. Here, the sea is not a place of retreat into a more pleasant, relaxing environment, but also an area of meeting one’s own self, one’s concealed dreams and desires.

Flota is an art institute established by well-known Slovenian choreographer Matjaž Farič. He started his career as a dancer and choreographer in the eighties; he established a couple of dance groups since and created a number of performances and solo projects. He received several international awards for his achievements.